Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1) Cyklistické rukavice jsou na bruslích k ničemu. Rukavice na bruslích nebrání před odřením, ale chrání zápěstní. To cyklistické nedokážou. A vzhledem k tomu že úrazy (ošklivé úrazy) zápěstí se na inlinech skutečně stávají, je tato součást výbavy velice důležitá.

2) Helma je zbytečná (u dospělých, nevím jak u dětí). Pokud někdo jezdí normálně, úrazy hlavy jsou velice zřídkavé. Helma je důležitá na kole, kde naopak nejsou důležité rukavice.

0 0
možnosti
Foto

Pokud jde o rukavice, určitě musím souhlasit, že je dobré mít speciální rukavice, které chrání před zraněním zápěstí, ale podle mých zkušeností člověk neudělá špatně ani cyklistickými, protože i ty dokáží při pádu hodně pomoci. Ale jak píšete, zápěstí je lepe chráněno v těch bruslařských.

Pokud jde o helmu, až nečekaně pádů je směrem dozadu, při kterém se člověk může poranit zadní část hlavy. Děkuji za váš názor.

0 0
možnosti
Foto

ostuda to rozhodně neni a všimnul jsem si, ž začínají ženám "jít" k pleti. Nic méně změť cyklistů a bruslařů na frekventovaných cklostezkách začíná být strašidelná. A nejvíc mě vytáčejí bruslaři se sluchátky na uších a žený bruslící s kočárky, a to často také se sluchátky.

0 0
možnosti
Foto

Nejlepší jsou dvě matky s kočárky, které bruslí vedle sebe, protože si přece MUSÍ povídat...

0 0
možnosti
JT

My jsme zamlada jezdili bez jakychkoliv chranicu a bylo to v pohode. Odrene lokty a kolena se braly jako samzrejmost. Kidi jsou ted nejak zhejckany a bojacny.

1 0
možnosti
PN

P82e19t80r 30N82ě24m76e11c

28. 6. 2013 15:46

Pro male deti asi jo, pro ostatni - at si kazdy jezdi v cem chce.

1 0
možnosti
ZZ

Souhlasím s autorem - chrániče jsou skutečně důležité, i když se někomu nemusejí líbit. On totiž třeba i na první pohled nevinný pád dopředu na ruce může mít za následek např. poškozené vazy v zápěstí a v důsledku toho třeba i roky trvající bolesti. Takže i jako dospělá zastávám názor: když na in-liny, tak jedině s chrániči a přilbou. R^

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za vaše reakce, berte má slova a příspěvky jako rady člověka, který se pohybuje ve sportovním světě celý svůj dosavadní život. Chápu, že řada z vás má vlastní zkušenosti a podle nich se řídí. Dělal bych stejně, držím palce a přeji co nejméně zranění :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1066x
Pracuji jako interní školitel pro síť prodejen Intersport a jsem odborníkem na sportovní vybavení a výživu. Vystudoval jsem FTVS na UK v Praze, působil jako kondiční fitness trenér a nutriční poradce. Jako aktivní sportovec se účastním závodů Českého poháru, mistrovství republiky a Ironmana v triatlonu. Jsem pravidelným účastníkem Jizerské 50 a cyklistických MTB závodů a maratonů. Společně s dalšími kolegy jsem zapsán v knize českých rekordů v nepřetržité spinning jizdě. Vydrželi jsme jet 5 dní.

Seznam rubrik